2010-07-20 15:27:23• hírek • Kocsis Zoltán

Előre a múltba

Öregfiúk lett az Egri Sasokból, visszatérnek az alapítók.

Már-már történelmi mélypontot élt meg az Egri Sasok labdarúgó-csapata a megyei bajnokság tavalyi szezonjában, amikor mindössze négy ponttal az utolsó helyen végzett az A csoportban, aminek következtében ki is esett az ötödik osztályba.

Mintha nem lett volna elég, hogy 26 bajnokin mindössze 14 rúgott és 107 kapott gólra futotta a csapat erejéből, még adminisztratív szinten is beütött a krach: a két alapító, Márton Miklós és Simon Elek elhagyták az egyesületet.

Sokáig azonban nem nézhették a klub vesszőfutását, így hát a bajnokság vége után a duó visszatért és gyökeres változást hozott a csapat életében. Először is, új néven szerepel majd a gárda: Sasok helyett Öregfiúk lesz a klub neve.

„Az együttes gerincét azok alkotják, akik a Sasokat alapították nyolc éve és játékosai is voltak, mint jómagam és Simon Elek is. Egri jobb csapatot érdemel, mint az amelyik befejezte az elmúlt bajnokságot, és szégyent is hozott a községre", jelentette ki Márton, aki a klubelnöki teendőket is ellátja majd, míg Simon játékosedzőként szolgálja az egyesületet.


Gyakran vezetett az ellenfél a Sasok otthonában
Gyakran vezetett idén az ellenfél a Sasok otthonában


Egyelőre kérdéses, hogy a csapat milyen milyen anyagi keretből gazdálkodhat majd, ám Márton emiatt sincs kétségbeesve: az Egri Öregfiúk önfenntartó életmódra vannak berendezkedve. „Ha nem lesz pénz a focira, akkor a játékosok összepótolják a bírók és a megfigyelő díját, az idegenbeli kiszállásokra pedig ingyen szállít majd a helyi Sava cég. Prémium sem lesz, a meccsek után azért meglesz a hagyományos egy-két sör. Felszerelésünk van, mégpedig négy rendbeli is a Sasok idejéből, ezeket mindenki maga mossa majd ki otthon", vázolta fel egy kedvtelésből focizó csapat mindennapjait Márton.


Az Öregfiúk meccsein várhatóak kemény belépők
Az Öregfiúk meccsein várhatóak kemény belépők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: